1 juni 2022 - Team van Hacienda el Sueño

Vakantie naar Malaga

Jaarlijks vliegen duizenden gezinnen naar de Costa del Sol voor een zonovergoten vakantie. Ze vliegen aan op de luchthaven van Málaga maar vergeten dat Málaga een prachtige stad is om te bezoeken tijdens je verblijf aan de Costa del Sol? Málaga met kinderen is namelijk superleuk!

Een stad, wil je dat wel met de kinderen in de zomervakantie? Een stad als Málaga wel! Het is het een compacte stad, dus ook goed te doen met korte beentjes. En niet onbelangrijk; doordat het ook een enorme hoeveelheid strand biedt, is het eigenlijk een badplaats en strand ineen.

Tel daarbij het geweldige klimaat op; tussen mei en september bereiken de thermometers makkelijk de 25 °C, in de hoogzomermaanden wordt de 30 °C eenvoudig aangetikt. Wat je in Málaga met kinderen kan doen bij deze temperaturen? We zetten het op een rij!

Een eerste kennismaking met de hop-on-hop-off-bus

Net als in andere Europese steden beschikt Málaga ook over de bekende rode sightseeing bussen. Deze geven je de mogelijkheid om een dagticket te kopen en vervolgens overal in- en op te stappen waar je wilt. Ondertussen leer je via een audiotour ook nog eens veel over de Spaanse stad. En de kleine beentjes krijgen dan meteen even rust!

Omdat het historische centrum van Málaga autovrij is, kom je niet op alle plekken met de bus. Maar je kunt wel uitstappen aan de rand van het centrum én de bus rijdt langs o.a. Muelle Uno, Castillo de Gibralfaro, de stierenarena, het hoofdstrand, Centro Pompidou Málaga en een van de bekendste pleinen, Plaza de la Merced. Een deel van deze bezienswaardigheden komt nog aan bod in dit artikel.

Ga een dagje relaxen aan Playa de la Malagueta

Het hoofdstrand van Málaga is Playa de la Malagueta, een breed en lang strand dat praktisch aan het centrum grenst. Vanuit het oude historische centrum hoef je enkel de boulevard Muelle Uno te volgen om bij de vuurtoren uit te komen. Dit is waar het strand start!

Aan het strand – dat onder toeristen, maar ook zeker onder locals – populair is kan je bedjes en parasols huren óf plaatsnemen op de grasvlakten onder de palmbomen. Hallo vakantiegevoel! Lunchen doe je bij een van de chiringuito’s. Dit zijn strandtentjes waar je voor een appel en ei sardientjes bestelt. Sardientjes zijn de lokale specialiteit. Met frietjes erbij vast gewaardeerd door jouw kinderen.

Ook leuk met kinderen; Málaga’s meest iconische beeld – dat je veel op ansichtkaarten vindt – is een beeld van de letters Malagueta uitgeschreven in zandletters. De ideale plek voor een familie-vakantiefoto.

Beklim de Gibralfaro berg

Zijn jouw kinderen niet vies van een beetje wandelen én wel dol op mooie uitzichtpunten? Málaga ligt aan de voet van de Gibralfaro berg, met op deze berg het gelijknamige kasteel. Het kasteel is niet gratis toegankelijk, maar het kleine bedrag dat je er wel voor betaalt, is sowieso de moeite waard. Wandel over de kasteelmuren en bewonder elke keer een nieuw stukje stad!

Waar veel toeristen vanuit het centrum via de aangelegde trappen naar boven gaan, raden wij je aan om een alternatieve route te nemen. Aan de noordkant. Waarom? De route duurt wat langer, maar je hebt er wel schaduw en dat maakt het minder pittig. Voor jouw kinderen én jezelf.

Steek vanaf Plaza de la Mered de straat Calle Victoria over. Net voor de wandeltunnel loop je omhoog en via de slagboom kom je uit bij Calle Mundo Nuevo. En dan is het immer gerade aus en kom je uit bij het uitzichtpunt. Die zich weer op een steenworp afstand van Castillo de Gibralfaro bevindt.

Huur een fiets & ontdek de kustlijn

Oer-Hollands fietsen: in de stad is dat met (kleine) kinderen misschien iets te druk en te chaotisch. Maar de kustlijn van Málaga leent zich hier wel uitstekend voor!

Jouw fietstocht start bij de eerdergenoemde vuurtoren en vanaf dat moment fiets je in één rechte lijn over de boulevard langs de kust. Verdwalen is geen optie en als de kinderen het zat zijn, keer je zo weer om.

Doe dat overigens bij voorkeur niet voordat je de vissersdorpjes Pedregalejo en El Palo hebt gezien. Leuke strandtentjes en kleurrijke huisjes sieren hier het strandbeeld.  

Prik een dagje cultuur snuiven

Málaga met kinderen betekent óók cultuur. Immers; de stad heeft een compact historisch centrum met diverse hoogtepunten. De leukste must see met kinderen? Het Alcazaba, een van de best bewaarde Moorse forten in Spanje. Het is een waar doolhof met de vele steegjes, prachtige zuilen en rijkversierde bogen.

Nog meer culturele bezienswaardigheden om met kinderen te bezoeken in Málaga?

1. Beklim voor een uitzicht over de binnenstad de prachtige en imposante kathedraal.

2. Duik in het leven Picasso tijdens een bezoek aan het Picasso Museum. Ook kun je zijn voormalig huis bezoeken in Málaga.

3. Plaza de la Merced is een prachtig plein met dito gebouwen rondom. Terwijl jij deze vanaf een terrasje bewondert, kunnen de kinderen een balletje trappen op het plein.

4. Met kinderen die van lekker eten houden, bezoek je bij voorkeur Mercado Central Atarazanas. Laat ze kennismaken met lokale specialiteiten door van alles te proeven.

Bezoek de leukste musea in Málaga

Naast dat het Picasso Museum sowieso een aanrader is, biedt de stad ook enkele musea die in het bijzonder voor kinderen leuk zijn. Zoals Museo Automovil, waar alles in het teken staat van auto’s. Je vindt hier o.a. de eerste Spaanse taxi’s uit 1952 en oude modellen van de meest chique merken. En het is gevestigd in een oude tabaksfabriek!

Een andere aanrader is Museo Interactivo de la Música. Dit is een interactief muziekmuseum met instrumenten uit verschillende tijdsperken en landen. Een deel van de meer dan 400 (!) instrumenten kunnen kinderen zelf bespelen. Dat is toch leuk?

Ben je overtuigd dat Málaga met kinderen helemaal past bij jullie? Bekijk ons aanbod dan! Alvast een fijne vakantie!